Ginstloppet

Varmt välkomna till Ginstloppet med kringaktiviteter. En trevlig eftermiddag för hela familjen!

Ginstloppet är ett motionslopp om 5 km med start och mål i Vapnö grustag strax norr om Galgberget i Halmstad. Ginstloppet arrangeras nu för andra gången och går av stapeln den 4 juni 2016. Loppet går i huvudsak på motionsslingorna på Galgberget. Strax före mål möts löparna av en härlig utsikt över Vapnödalen och förhoppningsvis lyser det gult av hårginsten som växer i grustaget.

Hårginst
Hårginst, Genista pilosa, Hallands landskapsblomma

Halmstads Naturskyddsförening.

Banan
Efter starten i grustaget viker löparna av på Galgberget och springer runt detta på fem- och trekilometersslingorna. Banan kommer att vara markerad med blåvita snitslar och kritpilar. Funktionärer kommer att finnas där banan passerar vägar. Underlaget består till största delen av packat grus förutom i grustaget där en sträcka med lösare grus förekommer.

Karta Ginstloppet

Starttid och tidtagning
15.00 lördagen den 4 juni. Alla löpare startar samtidigt. De som vill springa fort placerar sig i främre startled medan de som vill ta det lugnt och kanske bara promenera placerar sig längre bak i startfältet. Vi kommer att ha en enkel tidtagning med stoppur.

Sanktion
Loppet är sanktionerat av Hallands Friidrottsförbund (distriktsanktion)

Uppvärmning
Uppvärmning för löparna kommer att hållas cirka 15 minuter innan start.

Sjukvård
Deltagande i Ginstloppet sker på egen risk. Skulle en olycka ändå vara framme finns funktionärer från Naturskyddsföreningen i grustaget och utmed banan som kan bistå med hjälp.

Vätska och förtäring
Vatten och frukt tillhandahålls vid målgång.

Toaletter
Finns i anslutning till start och målområdet i Vapnö grustag.

Lilla Ginstloppet
För de yngsta löparna (upp till 12 år)har vi Lilla Ginstloppet som går på en 300-metersslinga nere i själva grustaget. Startid för Lilla Ginstloppet är 14.00. Lilla Ginstloppet är helt fritt och det krävs alltså ingen anmälningsavgift. Diplom och frukt delas ut till alla barnlöpare.

Anmälan och anmälningsavgift
Anmälningsavgiften för deltagande löpare i Ginstloppet ligger på 150 kr. Skicka ett mejl till ginstloppet@outlook.com där ni anger namn och födelsedata samt för över anmälningsavgiften till Halmstads Naturskyddsförening plusgiro 4 16 64 – 4 på Nordea. Glöm inte att skriva namn och födelsedata i banköverföringens meddelandefält så att vi kan koppla rätt anmälan med rätt betalning. Efter det att anmälningsavgiften betalats in skickar arrangörerna ett bekräftelsemejl på anmälan.

Eventuellt överskott av anmälningsavgiften går till Halmstad naturskyddsförenings lokala naturvårdsarbete.

Sista anmälningsdatum
Sista möjlighet till föranmälan till Ginstloppet är den 28 maj. Därefter kan efteranmälan ske på startdagen i Vapnö grustag mot en förhöjd avgift på 50 kr.

Fullföljande löpare erhåller ett diplom. Frukt delas ut vid målet.

Nummerlappar
Den 4 juni kommer nummerlapparna finnas att hämta ut på plats i Vapnö grustäkt fram till kl. 14.00. Nummerlapparna kvitteras ut mot uppvisande av bekräftelsemejl på anmälan.

Resultatlista
Resultatlista kommer att presenteras på Halmstad Naturskyddsförenings hemsida, www.halmstad.naturskyddsforeningen.se

Parkering
Då det är begränsat med parkeringsplatser i direkt anslutning till grustaget rekommenderar vi att man tar sig till starten genom att gå eller cykla. Det finns också parkeringsmöjligheter på Galgberget.

Kringaktiviteter
Kl. 13 hålls en naturvandring under ledning av naturguiden HG Karlsson. Samling vid grillplatsen i Vapnötäkten, ingen föranmälan krävs.

Natursnokarna kommer finnas på plats och berätta om sin verksamhet. Det kommer finns en mängd aktiviteter som är anpassade för barn i olika åldrar.

Vi har bjudit in ideella föreningar som är aktiva i Halmstad och som har anknytning till natur, miljö och klimat. De kommer berätta om sin förening, sitt engagemang och vad du som medborgare kan göra för en hållbar livsstil.

Utegrillen kommer att vara tänd men grillkorv eller liknande får man själv stå för.