Tång – klimatsmart mat från havet
Onsdag 15 maj kl. 18.30 – 20.00, Stadsbiblioteket Halmstad
Kan man äta tång? Varför ska man göra det? Vad ska man tänka på när man plockar tång och hur använder man det i sin matlagning? Detta, och mycket mer, kommer marinbiolog Marie Lenngren att berätta om i kvällens föredrag.
Havet täcker 70 % av jordens yta, men ändå kommer idag bara 6 % av vår mat från havet. Framöver kommer vi att behöva producera ännu mer mat än vi gör idag och det är akut att göra det på ett hållbart sätt. Det finns stor potential att odla hållbar mat i havet! Föredraget tar upp några exempel på hållbar mat från havet och stiger in i tångens, musslans och sjöpungens värld.
Få tips på hur du kan använda hållbar mat från havet i din matlagning redan idag och testa några smakprover från havet!
Marie Lenngren, marinbiolog och naturvägledare, har specialiserat sig på tång, driver butiken Lilla havsbutiken samt leder tångsafaris. År 2020 gav Marie ut barnboken ”Noriko på äventyr i tången”, Sveriges första barnbok om tång. Hon brinner för att sprida kunskap och intresse för havet och för att få fler att våga äta tång.
Samarr. Med Havsnätverket Laholmsbukten, Studiefrämjandet Halland, Klimatet och Vi samt Lilla Havsbutiken.
Kontakt: Bo Hansson, 073 – 580 12 33, bo.t.hansson@netatonce.net
Kommentera