Ekologisk kalvdans på Skogsgård

Lördagen den 18 april blev vi guidade runt på ekologiska Skogsgård, utanför Getinge, av Anna och Anders Carlsson som drivit gården i ekologisk regi i över 20 år. De berättade om utmaningarna och fördelarna med att vara ekologiska lantbrukare, om vikten av att känna till naturens kretslopp och vi fick bekanta oss med alla flitiga arbetare från korna i ladugården till daggmaskarna i betesvallen.

Vi avrundade den soliga förmiddagen med provsmakning av ett urval gårdens egna produkter som honung, kalvdans och köttfärs.

Tack Skogsgård för en mycket trevlig lördag i april!

bild 3
Kalvdans är en svensk klassisk dessert gjord på råmjölk, den första mjölk som kon producerar efter kalvning. Råmjölken kryddas och kokas tillsammans med socker och salt, i vattenbad i ugnen tills den stelnar till en krämig konsistens.

bild 5
Gårdens eget vetemjöl


bild 1
bild 20
bild 30
 bild 40

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.