Kan våtmarker minska övergödning i ett förändrat klimat? Onsdag den 7 februari

Kan våtmarker minska övergödning i ett förändrat klimat?

Onsdag den 7 februari kl. 12.00 – 12.45 på Stadsbiblioteket i Halmstad samt digitalt.

Två av vår tids stora miljöutmaningar är övergödning av vattenmassor världen över och att klimatet förändras. Flera negativa konsekvenser följer av detta, bland annat syrefattiga havsbottnar och förhöjd risk för allt torrare svenska somrar. Dessutom finns det en koppling mellan övergödning och klimatförändringar – en förvärring av den ena förvärrar också den andra. Våtmarker bidrar till minskad övergödning genom att bland annat få bort kväve från vatten innan det når havet. Men hur kommer klimatförändringar påverka våtmarkernas möjligheter till detta i framtiden? Josefin Nilsson, doktor i biologi med inriktning mot limnolog vid Högskolan i Halmstad föreläser.

 

Föreläsningen är en del av konceptet ”Lunchföreläsningar” på Stadsbiblioteket.

Biblioteken i Halmstad, Hallandsposten och Högskolan i Halmstad presenterar tillsammans en rad föreläsningar i lagom tid till lunch, om aktuella och intressanta ämnen – alla grundade i fakta och forskning. Föreläsarna verkar alla vid Högskolan i Halmstad och flera kommer även att skriva krönikor i Hallandsposten, så håll ögonen på tidningen också!

 

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: Lunchföreläsning: Kan våtmarker minska övergödning i ett förändrat klimat? | Halmstads kommun

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.